POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
[...] (czyli parówki, pasztety, konserwy mięsne i inne im podobne wynalazki) Dobre: Świeże mięso takie jak pierś z kurczaka/indyka, udka z kurczaka/indyka, chuda i półtłusta wieprzowina, wołowina, a także podroby, zwłaszcza wątróbka (nie częściej niż 1 - 2 x w tygodniu) Nabiał i jaja Złe: Sery topione, serki homogenizowane smakowe, jogurty [...]
[...] wykorzystywanie glikogenu jako materiału energetycznego. Ma to szczególne znaczenie w warunkach długo trwającego wysiłku fizycznego. Produkty, przetwory mleczne oraz wieprzowina są bogatym źródłem L-karnityny. Trzeba również pamiętać, aby ilość zjadanych węglowodanów nie przekraczała 1g/kg wagi ciała! Na koniec należy zwracać uwagę, aby [...]
[...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. Przede wszystkim [...]
[...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. * Przede [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m. in. mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] dietą redukcyjną jest ta z ultra-niską zawartością węglowodanów, czy wysoką zawartością tłuszczów, czy wysoką zawartością białka. Więc skład takiej diety to głównie jaja, wieprzowina, piersi z kurczaka, sery, oleje czy orzechy i warzywa z niska ilością węglowodanów. Najczęściej tez zero owoców. Na początku jest fajnie, szybko leci fat, nawet [...]
[...] z nich należy spożywać, a które nie, biorąc pod uwagę zawartość tłuszczów: zalecane ryby, drób (białe mięso), białka z jajek , warzywa i rośliny. nie zalecane wołowina, wieprzowina, zółtka z jajek, skóra z drobiu Ogólnie można stwierdzić, że wieprzowina zawiera więcej tłuszczów nasyconych niż wołowina, wołowina więcej niż drób, a drób więcej [...]
DIETA zwiększy masę mięśniową, dwa typy budowy ciała. W jesiennym numerze naszego proponuję diety masowe, dwóch typów budowy ciała. Cechą charakterystyczną obydwu jest podobny produktów spożywczych każdym posiłku. zależnie od typu budowy człowieka, którego mają zastosowane, się jednak gramaturą produktów spożywczych, za tym idzie również [...]
Dwie diety zwiększające masę mięśniową - dwa typy budowy ciała. niniejszy artykulik ukazal sie w pismie x-large w jego jesiennym wydaniu na 2007r W obecnym jesiennym numerze naszego pisma proponuję dwie diety masowe, dla dwóch typów budowy ciała. Cechą charakterystyczną obydwu diet jest podobny skład produktów spożywczych w każdym [...]
[...] CLA będą zawarte w roślinach oleistych. Błąd! Tu go nie znajdziecie na pewno! Źródłem tego związku będzie mleko (oraz produkty mleczarskie) oraz mięso przeżuwaczy (wołowina, wieprzowina, baranina; 2,3-26 mg/g tłuszczu w mleku, 3,1-8,5 mg/g tłuszczu w wołowinie). U przeżuwaczy, spożywających dużo roślin zawierających kwas linolowy, następuje jego [...]
Wielu forumowiczów wkleja diety których kompletnie nie rozumie, Zapewne zalewa ich krew kiedy są odsyłni do czytania postów podwieszonych czego poszukiwacze odpowiedzi na pytania nienawidzą! 90% osób na forum nie obchodzi wpływ aminokwasów rozgałezionych na włókna mieśniowe ani tez formy długołancuchowych kwasów enzymatycznych (dekozaheksaenowego [...]
[...] łuską. "Brudne mięso" ssaków należy do padlinożerców i drapieżników. Kiedy jesz ich mięso, spożywasz to co one upolowały lub zdobyły w inny sposów. Najgorsza być może jest wieprzowina. Podczas Wojny Secesyjnej w Stanach Zjednoczonych zdarzały się przypadki pożerania przez świnie ciał martwych żolnirzu. Ich mięso było niesamowicie tłuste, [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, makaronu i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, pasty i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
[...] tluszcz:100-120g(maslo orzechowe,olej ryzowy,oliwa z oliwek,olej lniany,wiorki kokosowe,czasami trafialy sie jakies tluszcze zwierzece gdy jadlem nieco bardziej tluste miesa(wieprzowina,wolowina) Aktualnie waze 103kg rano na czczo,a dieta i suplementacja wyglada nastepujaco: rano po przebudzeniu:10g bcaa SFD+10g glutaminy,nastepnie godzina [...]